Delen met:

​Verduurzaam 1,000 gebouwen per dag!

De bouwsector moet meters maken om de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te halen. De Dutch Green Building Council (DGBC) komt hiervoor met een Deltaplan. Volgens de netwerkorganisatie moeten tot 2050 1.000 gebouwen per dag verduurzaamd te worden.

DGBC presenteerde haar Deltaplan op 28 september tijdens de Dutch Green Building Week. Een week lang stond het thema ‘meters maken voor het klimaat’ centraal. De bouwsector moet namelijk hard aan de slag om internationale klimaatafspraken in 2050 te halen. Daarbij gaat het om CO2-reductie en hernieuwbare energie.

Grote uitdagingen voor bouwsector

Het DGBC-Deltaplan maakt duidelijk dat de bouwsector voor een zeer grote uitdaging staat. Zo moeten alle gebouwen op het vereiste duurzaamheidsniveau komen in 2050. Dit betekent een verduurzaming van 1.000 gebouwen per dag. Kantoren moeten bijvoorbeeld teruggaan naar 50 kWh/m2 daadwerkelijk energieverbruik, dus wat van de energiemeter af te lezen is.

Voor bedrijven die nu in actie komen, bestaat de mogelijkheid om voor een deel van de kosten subsidie te krijgen. Wacht je te lang, dan legt de overheid gewoon sancties op. Kom in actie, neem contact op met Venntiv en maak die verduurzamingsslag nog met subsidie!