Delen met:

​Veranderingen WBSO bekend gemaakt tijdens Prinsjesdag

Traditiegetrouw werden tijdens Prinsjesdag de details over veranderingen in het subsidielandschap bekend gemaakt. Voor een van de belangrijkste regelingen voor innovatief Nederland, de WBSO, betekent dit dat het budget wordt bijgesteld naar €1.163 miljoen euro ten opzichte van €1.205 miljoen in 2017. Er zal tevens, zoals meestal gebruikelijk is, een jaarlijkse aanpassing van de schijven plaatsvinden. Voor de eerste schijf betekent dit een verlaging van 32% naar 31% en voor de tweede schijf van 16% naar 14%. Het tarief voor starters blijft tarief 40%. Wellicht dat er in november nog andere aanpassingen bekend worden gemaakt. Ondanks deze voorlopige wijzigingen kan de WBSO 2018 nog steeds een behoorlijke korting op uw R&D activiteiten opleveren.

Waarom de WBSO?

De Wet Bevordering Speur en Ontwikkeling (WBSO) is opgezet om innovatie in Nederland te stimuleren. Het maakt zowel loonkosten als kosten voor Research & Development subsidiabel en maakt op deze manier innovatieprojecten voor bedrijven goedkoper en toegankelijker. Met de regeling is het mogelijk om kortingen op loonheffingen te realiseren tot 40%. Houdt uw bedrijf zich ook bezig met speur- en ontwikkelingswerk ofwel R&D? Dan kunt u met uw activiteiten in aanmerking komen voor deze aantrekkelijke regeling. Wij helpen u graag te profiteren van de WBSO.

Ook WBSO aanvragen in 2018?

Bent u benieuwd naar de kosten die uw bedrijf kan besparen met de WBSO? Met onze WBSO calculator kunt u een schatting krijgen over de mogelijke loonheffingskorting op uw R&D activiteiten. Zodra de WBSO wijzigingen definitief zijn zal ook de calculator van 2018 online komen te staan.

Binnenkort gaan we de afspraken plannen bij onze WBSO klanten. Wilt u ook een (vrijblijvend) gesprek om te kijken of wij meer uit uw WBSO kunnen halen? Onze ervaring leert dat we meer uit uw S&O halen dan u gewend bent, doordat we net iets verder zoeken en het aanvraagproces zeer nauwkeurig kennen. Ook zien wij veel andere kansen voor subsidies, die wij proactief onder uw aandacht brengen, zoals MIT. Zo kan er extra meerwaarde worden geboden in de WBSO. Ook uw WBSO aanvragen 2018 door Venntiv laten verzorgen, we onderzoeken graag uw kansen.

Bel ons dan op 055 8434815 of bezoek onze pagina over de WBSO. Ook WBSO aanvragen voor 2018? Laat dan een bericht achter bij contact.