Delen met:

Vacature: Junior Subsidie Consultant ICT (Apeldoorn – 32 tot 40 uur)

Kom over de vloer bij gerenommeerde ICT bedrijven en laat je meenemen in een wereld van duurzame innovatie!

De impact van ICT bij het verduurzamen wordt vaak onderschat. Onze klanten ontwikkelen innovatieve oplossingen die de wereld een stukje duurzamer kunnen maken. Daarbij denken we niet alleen aan het verminderen van het energieverbruik van ICT apparatuur maar met name aan de mogelijkheden die ICT biedt om nieuwe technologieën te ondersteunen:

 • Verduurzaming van ICT (bijv. duurzame datacenters, energie efficiënte software)
 • Verduurzaming door ICT(bijv. Smart Grid, dynamisch motor management)

Dit is slechts een kleine greep aan innovaties waar wij aan werken, ook innovaties zoals cyber security en big data systemen zijn bij ons aan de orde van de dag. Heb je een achtergrond en bovengemiddelde interesse in softwarematige innovaties én wil je ondernemingen helpen hun innovaties versneld of verbeterd naar de markt te brengen dan is de functie van subsidieadviseur ICT mogelijk iets voor jou.

Wat ga je doen?

Je maakt (duurzame) innovatieprojecten en investeringsprojecten mogelijk door de verbinding te leggen met de vele subsidiemogelijkheden die er zijn. Subsidies zorgen er voor dat jouw klanten hun ambities versneld of verbeterd kunnen verwezenlijken.

Als Junior Consultant ICT leer je het vak onder begeleiding van een ervaren Senior Consultant. Je zult al snel merken dat je grote stappen zet op de volgende terreinen:

 • Consultancy vaardigheden: goede gesprekken voeren, de juiste vragen stellen, verantwoord advies geven, sales gesprekken voeren en onderhandelen over voorwaarden;
 • Schriftelijke vaardigheden: duidelijk en gestructureerd schrijven van teksten, voornamelijk projectplannen en businesscases of financiële onderbouwende stukken;
 • Domeinkennis van ICT: door grote diversiteit aan projecten zoals bijvoorbeeld: Cyber security, Big data, cloud computing, IoT, Edge computing, blockchain technology, Artificial intelligence, robots of chatbots en geavanceerde simulatiesoftware;
 • Projectmanagement en timemanagement: plannen, prioriteiten stellen en omgaan met deadlines.

Wat maakt deze baan zo leuk?

 • Je draagt bij aan vooraanstaande ICT-innovaties en helpt duurzame innovaties naar de markt brengen;
 • Je komt bij allerlei soorten bedrijven over de vloer, van micro-MKB tot grootbedrijf en overal mag je in de keuken kijken op hoog niveau; van logistiek tot maakindustrie, van scheepvaart tot geavanceerde software ontwikkeling.
 • Je hoort veel over de nieuwste ontwikkelingen op ICT gebied en bouwt een netwerk op.
 • Je groeit toe naar een rol als consultant waarin je binnen de context van jouw (project)team verantwoordelijk bent voor je eigen werk en je eigen agenda;
 • Je zit in veel gevallen aan tafel met eigenaren, directeuren en het hogere management van bedrijven. Jouw inzichten en ideeën versnellen de innovatie en financiering en hebben een wezenlijke impact op hun (innovatie)projecten;
 • Je hebt binnen Venntiv een team van ambitieuze en inspirerende collega’s om je heen. Iedereen heeft uiteenlopende talenten en specialismen waar je veel van kunt leren.

Welke bagage neem jij mee?

 • Een afgeronde HBO of academische opleiding, bij voorkeur in de richting van ICT of een andere technisch opleiding;
 • Maximaal 2 jaar relevante werkervaring;
 • Commerciële (netwerk)mentaliteit en een nieuwsgierige houding;
 • Communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, in de Nederlandse en Engelse taal;
 • Een sterk ontwikkeld analytisch vermogen;
 • Een constante honger om beter te worden en verder te leren;
 • Kwaliteit- en resultaatgericht.

Wie is Venntiv?

Venntiv is een middelgroot creatief en ambitieus subsidieadviesbureau met een duidelijke focus op duurzaamheid. Door onze omvang kunnen we snel schakelen en innoveren maar hebben voldoende schaalgrootte om iedere klus van klein naar groot aan te pakken. Venntiv staat voor een effectieve mix van bedenken, verbinden en doen. Onze ambitie, om koploper in ons vakgebied te blijven, zie je in alle processen terug. Hierdoor blijft Venntiv een modern, no-nonsense kennisbedrijf. Aantoonbaar flexibel, innovatief en resultaat gedreven.

Werken bij Venntiv is werken bij een ambitieus kantoor. Onze focus ligt op kwaliteit en aandacht voor de klant. Wij kiezen in het belang van onze klant en doen altijd dat stapje extra. Daarom kiezen onze klanten voor ons en mogen wij werken met gerenommeerde bedrijven aan ambitieuze projecten.

Hoe ziet een werkdag als Junior Consultant ICT eruit?

Je kunt jouw werkweek en -dagen indelen zoals jij prettig vindt.

Je begint de dag met het bepalen aan welke projecten je vandaag gaat werken. In de loop van de ochtend word je bij een overleg betrokken waarin je jouw kennis en expertise kan inbrengen om vorm te geven aan het project van een klant.

Na de gezamenlijke lunch heb je een telefonisch overleg met de klant en gebruik je de middag om dit verder uit te werken. Aan het eind van de dag bereid je de afspraak voor, die je vroeg de volgende ochtend hebt met je collega bij een klant op locatie.

Geïnteresseerd?

Wij ontvangen graag jouw sollicitatiebrief en CV via careers@venntiv.com

Vacature: Junior Subsidie Consultant ICT (Apeldoorn – 32 tot 40 uur)