Delen met:

​Tips and tricks WBSO

De WBSO is het grootste stimuleringsinstrument van Nederland op het gebied van innovatie. WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk en heeft tot doel innovatie stimuleren. De regeling is er voor een technisch nieuw product, een fysiek productieproces of programmatuur welke binnen uw bedrijf wordt ontwikkeld. Voor 2018 is het verwachtte budget € 1.163 miljoen. Alle bedrijven in elke sector mogen voor hun R&D-kosten deze subsidie aanvragen.

Benut u de WBSO-aanvraag optimaal?

  • Weet de juiste woorden te vinden. Werd uw WBSO-aanvraag voorheen afgewezen? Dat wil niet zeggen dat u niet in aanmerking komt voor de subsidie. Het is wel belangrijk om uw aanvraag in de juiste woorden te belichten die passen bij de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). Als u de juiste snaar weet te raken, heeft u meer kans op toekenning van deze competitievrije beurs.
  • Richt uw WBSO-aanvraag optimaal in. De WBSO wordt toegekend op basis van de omschrijving wat de innovatie behelst. Eventuele wijzigingen in het bedrijf of de werkwijze kunnen dan niet meer meegenomen worden. Als u tussentijdse ontwikkelen vermoedt, dan is het verstandig om meerdere WBSO-projecten in te dienen zodat de aanvragen uw (verschillende) innovaties het best afdekken.
  • Verruim uw blik. Naast de WBSO komt uw innovatie wellicht ook in aanmerking voor andere, aanvullende subsidies. Die toelages zijn soms minder bekend, mogelijk minder laagdrempelig en kunnen om een andere belichting van de innovatie vragen, maar een goedgeschreven aanvraag kan wel voor een extra financiële bijdrage van uw innovatie zorgen. Zo slaat u twee vliegen in een klap.

Meer weten?

Met jarenlange ervaring in de subsidiewereld denkt Venntiv graag met u mee. Niet alleen weten we innovatieve ideeën te vertalen naar kansrijke subsidieaanvragen, ook gaan we graag verder dan enkel een beroep doen op de WBSO. Zo kunnen meer innovaties met subsidies werkelijkheid worden.