Subsidie voor bouw en onderhoud van sportaccommodaties (BOSA)

Subsidie voor bouw en onderhoud van sportaccommodaties (BOSA)

Sinds 2019 kunnen amateursportorganisaties gebruik maken van de subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA). Net als de soortgelijke SPUK regeling, wordt de BOSA regeling verlengd in 2020. Wel zijn er enkele wijzigingen waar u rekening mee moet houden.

Wat is BOSA subsidie?

Amateursportorganisaties kunnen BOSA subsidie aanvragen voor investeringen/maatregelen in sportaccommodatie. De subsidie bedraagt 20% van een investering en is interessant voor investeringen vanaf € 25.000,-. Voor verduurzaming en verbetering van toegankelijkheid kan er extra subsidie aangevraagd worden. Een voorwaarde is wel dat deze maatregelen voorkomen in de bijbehorende maatregelenlijst. Mogelijk wordt deze lijst uit 2018 begin dit jaar geüpdatet.

Belangrijkste wijzigingen | wat verandert er in 2020?

Hier de belangrijkste wijzigingen op een rijtje:

De administratie wordt vergemakkelijkt. Eerder moest u voor facturen hoger dan € 500,- al een betaalbewijs aanleveren. Vanaf 2020 hoeft dit uitsluitend voor facturen hoger dan € 1.000,-.

De ‘extra’ BOSA bijdrage voor investeringen gericht op verduurzaming en verbeteringen rondom toegankelijkheid nemen iets af. In 2020 geldt een extra subsidiepercentage van 10%, in 2019 was dit nog 15%.

De categorie ‘circulariteit’ is toegevoegd aan de maatregelenlijst. In deze categorie staan maatregelen die CO2 besparen en bijdragen aan een circulaire economie.

Let op: offertes dienen vanaf 2020 ondertekend te worden door zowel de leverancier als de sportorganisatie.

Vanaf 2020 wordt het subsidiebedrag op andere momenten uitgekeerd. In plaats van tijdens de projectuitvoering, wordt voortaan 80% van de subsidie voorafgaand aan het project uitgekeerd. De laatste 20% volgt na de verantwoording van het project.

Geïnteresseerd?

Denk jij gebruik te kunnen maken van deze regeling of wil je meer informatie? Wij adviseren je graag verder! Neem contact met ons op via 055 843 48 15 of mail naar info@venntiv.com.

Vragen? Neem contact op

Onze opdrachtgevers

Subsidie voor bouw en onderhoud van sportaccommodaties (BOSA) 2
Subsidie voor bouw en onderhoud van sportaccommodaties (BOSA) 4
Subsidie voor bouw en onderhoud van sportaccommodaties (BOSA) 6
Subsidie voor bouw en onderhoud van sportaccommodaties (BOSA) 8
Subsidie voor bouw en onderhoud van sportaccommodaties (BOSA) 10
Subsidie voor bouw en onderhoud van sportaccommodaties (BOSA) 12

Wil je meer weten over dit artikel?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

    Subsidie voor bouw en onderhoud van sportaccommodaties (BOSA) 14
    Sjanne Wolterink
    Consultant duurzame energie