Delen met:

​Gezocht: Icoonproject circulaire economie

Nederland circulair! en de rijksoverheid zoeken voor dé Circular Award 2017 iconische circulaire ondernemers en projecten. Het gaat om innovatieve projecten, producten of ondernemingen die tot de verbeelding spreken. En ook kunnen laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Wie ontvangt dé Circular Award 2017?

Een circulaire economie ontstaat niet vanzelf, het vraagt een systeemverandering. Wij denken dat bedrijven hierin een cruciale rol vervullen. Want als bedrijven hierin samenwerken en ontwikkelen, ontstaan stap-voor-stap en van onderaf nieuwe ketens.

Beoordelingscriteria

De vier kenmerken van een iconisch circulair project zijn:

  1. Circulariteit; Maximale herbruikbaarheid van grondstoffen en materialen, minimale waarde-vernietiging van grondstoffen en materialen, circulair op het vlak van product, technologie én businessmodel.
  2. Schaalbaarheid; Grote impact of potentie hiervoor, opschaalbaar naar rest van Nederland en daarbuiten, duidelijke en aansprekende visie voor een circulaire toekomst.
  3. Samenwerking; Projecten op regio-, sector-, ketenniveau of verder, samenwerking tussen bedrijven en organisaties uit allerlei disciplines.
  4. Businessmodel; Financieel gezond businessmodel; geen (structurele) behoefte aan subsidie.

Heb je een potentieel Icoonproject? Neem contact op met Venntiv om aan de haal te gaan met deze prestigieuze prijs. Daarnaast kunnen we kijken of er nog andere mogelijkheden zijn om het project te subsidiëren.