scroll-bottom
Delen met:

Duurzaam rijden: “e-Drive!”

Wil je als ondernemer je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld en ben je bovendien op zoek naar een nieuwe auto voor jezelf of je medewerkers? Investeer dan nu in een elektrische of hybride auto en maak gebruik van een aantal fiscale voordelen! De overheid heeft een aantal regelingen die de aanschaf van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen stimuleren en daar kun je als ondernemer van profiteren! Voor (deels) elektrisch aangedreven auto’s kan het netto voordeel oplopen tot €4.500,-. Venntiv regelt dit graag voor je!

Duurzaam rijden: “e-Drive!”

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

Op het aanschaffen van een laadpaal is de VAMIL-regeling van toepassing. U kunt bij de VAMIL zelf beslissen wanneer en hoe snel u de investering voor de laadpaal afschrijft. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de investering in het eerste jaar al tot 75% af te schrijven. In dit voorbeeld zou u fiscale winst lager uitvallen en betaalt u dus minder belasting.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Naast de hierboven genoemde mogelijkheden vanuit de VAMIL, kunt u als ondernemer ook profiteren van een extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst. Bij aanschaf van een laadpaal en/of elektrische auto, kunt u gebruik maken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA). U kunt hiermee tot 36% van de investeringskosten aftrekken van uw fiscale winst. U mag bij de laadpaal ook de installatiekosten meenemen als investeringskosten. Er geldt bij de MIA wel een minimale investering van €2.500,- om voor deze regeling in aanmerking te komen.

Overige voorwaarden

Onderstaand de belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor de VAMIL en de MIA:

  • Het aangeschafte bedrijfsmiddel staat op de milieulijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
  • De laadpaal kan apart worden gemeld als het investeringsbedrag groter is dan €2.500. De laadpaal kan ook worden meegemeld met de e-auto als het investeringsbedrag lager is dan €2.500 en het maximaal te melden bedrag nog niet is bereikt.
  • Minimale investering van €2.500,-, installatie mag worden meegeteld.
  • De laadpaal mag niet op openbaar terrein staan.
  • De laadpaal en de auto zijn nieuw en dus niet eerder gebruikt.
  • Het maximaal te melden bedrag is €50.000,- voor een volledig elektrische auto of €35.000,- voor een plug-in-hybride.
  • Aanmelden moet binnen drie maanden na aanschaf.
  • Elke laadpaal geldt als aparte investering.