scroll-bottom
Delen met:

Boetes voor het niet investeren in duurzaamheid!

"Verplichte verduurzaming van het MKB", "Nederlandse bedrijven vragen minder subsidie aan dan dat er beschikbaar is" & "We lopen achter op het plan voor het klimaatakkoord". De klok luidt vijf voor twaalf in de week waarin ironisch genoeg de "dag van de duurzaamheid" viel. We hebben de smaak nog niet genoeg te pakken en daarom sieren waarschuwingen de krantenkoppen deze week. Laat je niet bang maken, maar zie de mogelijkheden die er nu (nog) zijn. Grijp je kans, verduurzaam nu en laat de overheid voor een (groot) deel meebetalen.

Boetes voor het niet investeren in duurzaamheid!

Energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van minder dan 5 jaar zijn al langer verplicht, maar de teugels worden nu strakker aangetrokken door de overheid! De eerste deadline van het klimaatakkoord komt langzaamaan in zicht, dus de overheid grijpt in. Vanaf 2019 gaat de informatieplicht in. Er zijn nu gelukkig nog subsidies voor verduurzaming. U heeft er recht op, dus laten we er gebruik van maken!

Wat betekent deze informatieplicht voor u?

U moet uiterlijk op 1 juli 2019 rapporteren welke energiebesparende maatregelen u heeft genomen.

Subsidies? Welcome to the land of opportunities!

Als je nu investeert in duurzaamheid, dan wil de overheid voor een (groot) deel met je meebetalen en dat scheelt! Zoveel mogelijkheden om te verduurzamen, zoveel subsidies om jouw investeringskosten te verlagen. Uitstellen is dus geen optie meer. Door middel van subsidies, belastingvoordelen en innovatieve oplossingen wordt het verduurzamen ineens een businesscase in plaats van een kostenpost! Maar dan moet je wel nu starten met verduurzamen. Neem nu contact met ons op en dan gaan we samen optimaal gebruik maken van subsidies.

Voordelen van energie besparen

  • U verdient de kosten voor energiebesparende maatregelen van de EML binnen vijf jaar terug
  • Veel energiebesparende technieken zijn vernieuwend en bieden daardoor bijvoorbeeld bedieningsgemak en comfort
  • Door nu te investeren kunt u uw maandlasten in de komende jaren aanzienlijk verlagen
  • Energie besparen is een manier om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en een duurzaam pand zorgt bovendien voor een goede uitstraling
  • Energie die niet verbruikt wordt, hoeft ook niet met hernieuwbare bronnen opgewekt te worden
  • Energie besparen is de eerste stap naar een CO₂-neutrale energiehuishouding

Venntiv, funding impact!

Leon Steenbergen