Internationaal ondernemen – Avion Sim

De Avion Group uit Nieuw-Vennep (vlakbij Schiphol) is een relatief jonge Nederlandse groep van zusterondernemingen die zich richt Full Flight Simulators (FSS). De strategie van de onderneming is op een sterke internationale groei gericht.

Onafhankelijk van elkaar voorspellen de twee grote vliegtuigproducenten (Airbus en Boeing) een sterke groei van de luchtvaartindustrie. Beide marktleiders verwachten dat er de komende 20 jaar er 30.000 tot 35.000 nieuwe vliegtuigen afgeleverd zullen worden. Deels vervanging, maar grotendeels groei. De komende 15 jaar zal het aantal vluchtbewegingen gaan verdubbelen. De grootste groei zal gaan zitten in de regionale vluchten in Azië waardoor de vraag naar 'single aisle' toestellen explosief zal groeien. De vraag naar piloten opleidingsfaciliteiten eveneens sterk gaan toenemen. China zal binnen deze regio de sterkste groei (jaarlijks tussen de 6%-7%) gaan kennen.

In China heeft Avion Sim een samenwerkingspartner die samen met de haar een vliegschool wil gaan opzetten waarin een aantal Full Flight Simulatoren van Avion Sim zullen worden ingezet. Voor dit project heeft Avion Sim met behulp van Venntiv een DHI subsidie verkregen voor het uitvoeren van een ‘Investeringsvoorbereidingsstudie’.

Internationaal ondernemen – Avion Sim